Моите Истории

Най-Добрият Приятел На Човека

За най-добрите приятели

Най-добрият приятел - Дратхаар Хей-Хей прекрасни хора, днес мисля да споделя с вас, една от моите, най-големи любови, а именно любовта ми към животните!

Имате ли домашен любимец, или сте имали? Е аз имам куче на 13 години и за мен не е просто домашен любимец, не е просто животно или куче, а част от семейството!

 

Кога го взехме?

Бях доста малка, когато родителите ми най-после, след много години на молби, се съгласиха да ми вземат куче. Това беше толкова съкровена мечта за мен. От малка много обичам животните, но най-вече кучетата! Толкова много исках домашен любимец, но както в повечето случаи, родителите ми се опасяваха от поредната отговорност, която ще легне на техен гръб. В крайна сметка решиха и го взеха за един 1ви юни!  Е това беше най-хубавия подарък в живота ми. Никога няма да забравя деня, в който го гушнах и го прибрахме вкъщи! Беше един от онези дни, в които си толкова щастлив, че се чудиш дали е истина! Да аз бях доста малка – на 10 години, но за сметка на това от самото начало бях толкова привързана към него, че цяло лято не исках да излизам без кученцето ми.

Взехме го на 2 месеца, но за съжаление в по следствие се оказа, че е болен от рахит. Е да, но с много постоянство, грижи и любов го излекувахме. Той е порода Дратхаар – ловджия, много трудна порода се оказа, много умен, много хитър, но с твърде много енергия! Сега 13 години по-късно, той е същия дивак, а аз продължавам да му се радвам, като в първия ден. Това е същество, толкова добро, толкова чисто. Кучетата са животни, които не просто ги извеждаш и храниш, трябва да им даваш много любов, защото стопанина е всичко за кучето. Той е целият му живот!

За съжаление има много хора, които не обръщат достатъчно внимание на своите животинки. След което казват, че те са лоши, непослушни и какви ли още не! Това е просто механизъм като при децата, когато не им обръщаш достатъчно внимание те започват да го привличат, по всякакъв начин. В повечето случаи не по начин, който би се харесал на нас!

Грижите за едно куче

Когато бях малка, не осъзнавах каква грижа е това да имаш домашен любимец. През годините разбрах, че отговорността и грижите, които изискват животинките са също толкова много бройни, както при хората.
Те също изискват:

  • Обучение
  • Грижи
  • Разходки
  • Любов
  • много Любов!

Дратхаар - Deutsch Drahthaar - German Wirehaired Pointer

Моето прекрасно куче Брик!

 

Много съм благодарна, за възможността да се грижа за този сладък космат приятел, тъй като по този начин се научих на много. Научих се на отговорност към друго същество. Научих се, че дори когато те мързи или не ти се занимава има един малък косматко, който разчита на теб за всичко. Много пъти ме е ядосвал, правил ни е какви ли не номера, но въпреки това с времето се научих вместо да се ядосвам да гледам с над смешка на нещата и да се забавлявам с пакостите, които ежедневно спогажда сладкото животинче.

Дисциплина

Разбира се карам му се, защото много добре знам, че той разбира абсолютно всичко, но не го удрям. Не мисля, че насилието ще помогне, все пак това е все едно да биеш дете. За съжаление ежедневно сме свидетели по медиите, на хора които прилагат жестоко насилие над животни и се разминават безнаказано. Това трябва да бъде променено!

Има много хора, които си взимат домашен любимец, но с времето осъзнават, че не могат да се грижат за него и го изхвърлят на улицата. Това трябва да бъде спряно. Има толкова много приюти за животни, но вместо да се занимават да го заведат там, за да може животинката да намери своя стопанин, хората просто затварят вратата на дома си за него и го оставят да се скита самичко. При късмет то оцелява, но има и много които не успяват.

Аз не мога да разбера тези хора. Мисля, че съм доста толерантен човек, но за мен е непонятно как може хората да са толкова безотговорни към едно същество!

Не забравяйте да им обръщате нужното внимание

Обожавам животните и мисля, че те са много по чисти същества от нас хората, но те са зависими от нас. Затова недейте да се възползвате от тези чисти създания, за украшение или аксесоар. Не забравяте, че те са като децата, каквото отношение покажеш към тях и те ще имат такова към теб! За мен лично беше много ценен факта, че на толкова ранна възраст имах възможността да се грижа за живо същество. Това ме научи на много! Помогна ми да стана по отговорна и организирана, за което съм благодарна на моите родители, но и на моето прекрасно куче. Не му е било лесно, та и до ден днешен не му с мен! Много го обичам, но освен игрите и грижите не пропускам възможност, за мачкане и гушкане. Той е доста любвеобилен нетипично, за неговата порода, но съм сигурна, че му идвам повече, но какво да се направи….. Понякога забравям, че не може да си каже и си го мачкам, но естествено се реванширам с някоя кучешка бисквитка или дълга разходка!

Tagged , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *